Съвети, които ще направят месеца ви много по-успешен и ще ви помогнат да сте мотивирани и вдъхновени

Съвети, които ще  направят месеца ви много по-успешен  и ще ви помогнат да сте мотивирани и вдъхновени
28 юли 2023

Ако искате да постигнете повече и знаете, че можете да го направите, ние ви представяме няколко съвета, които ще направят всеки месец по-успешен от предходния.


1.Съставете си бюджет за месеца

Единственият начин, по който можете да осъществите контрол върху парите си е като си съставяте бюджет.
Така ще знаете точно колко печелите, колко харчите, и къде отива всеки лев, който така трудно сте изработили.

Вместо да се чудите къде сте изхарчили парите си, задайте цел и смисъл на всеки изработен лев, като определите предварително за какво и как ще бъде похарчен.2.Изберете си "Книга на месеца"

Изберете книга, която ще си поставите за цел да прочетете през месеца. Нека тя да бъде допренасяща за личностното ви развитие или свързана с целите ви.

Изберете книга от автор, на когото се възхищавате и на когото искате да подражавате.

Ако можехте да обядвате с някоя известна личност, коя щеше да е тя?
Намерете книга на тази личност и си поставете краен срок за прочитането й.3.Изберете си цитат на месеца

Запишете в планера си цитат, който ви мотивира и ви кара да мислите позитивно. Нека цитатът да бъде от личност, на която лично се възхищавате. Така, не само цитатът ще ви вдъхновява, но и идеята, че мислите, като човека, който го е казал.4.Поставете си 30 дневно предизвикателство

Опитайте нещо ново, което да правите 30 дни без прекъсване.
В профила ни в Инстаграм ще намерите много информация как да го направите, както и 30 идеи за месечно предизвикателство.5.Поставете си цел или фокус на месеца

Нека това да бъде нещо, върху което имате най-голяма нужда да работите или да постигнете. Запишете го в планера си и под него запишете 5 действия, които трябва да предприемете през месеца.
6.Визуализирайте целите си

Разпечатайте си изображения, които много ясно да ви напомнят за целите ви и за това, как бихте се чувствали, когато ги постигнете.
Можете да ползвате цветен принтер или услугите на някое фото или книжарница.7.Изучавайте успеха и наблюдавайте какво правят успешните хора

Успехът винаги оставя следи. Успелите хора притежават навици и модели на поведение, които ги правят успешни. Обърнете внимание как управляват парите си, как планират годината си, какви навици имат, какви книги чатат.
Положете усилие и концентрация да усвоите тези неща и да ги направите част от вашия живот.И не забравяйте, нужни са ви само:

ВДЪХНОВЕНИЕ да започнете,

ПЛАН, който да следвате и

ПЛАНЕР, в който да проследявате напредъка си!Надяваме се да сме ви доставили вдъхновение да преследвате целите си и идеи, как да го направите.


Благодарим ви, че сте част от нашата общност!

L PLANNERS


Как да си съставим коледен бюджет

Коледните празници за много от нас са едни от най-хубавите дни в годината. Празници свързани с много уют, топлина, коледна украса и... много подаръци! Предлагаме Ви нашите съвети за това, как да си съставите коледен бюджет и да планирате всичко предварително.

прочети още

5 стъпки за изграждане на дисциплина

Да бъдем дисциплинирани означава да се фокусираме върху резултата, който искаме да постигнем. Може това да бъде достигане на определено тегло,  спестяване на определена сума,  придобиване на ново умение, изплащане на финансово задължение, развиване на успешен бизнес. Каквото и да е, ще изисква от вас много дисциплина. Ето за това, ние ви предлагаме 5 стъпки, които ще ви помогнат.

прочети още

5 съвета как да си съставим бюджет

Един цитат, който говори много сам по себе си : "Управлявайте парите си, защото иначе липсата им, ще управлява вас." Управлението на личните ни финанси е едно от най-важните умения, което следва да имаме и развиваме, ако искаме да преследваме целите си, защото много от тях са свързани с наличието на средства.

прочети още