5 стъпки да победим мързела

5 стъпки да победим мързела
7 септември 2020

1. Съставете си списък със задачи

Много по-трудно е да се отдадете на мързела ако знаете какво точно имате да правите. Изготвянето на такъв списък не би ви отнело повече от 5 минути. Няма значение дали го правите рано сутринта или го съставяте от предходната вечер, важното е да запишете всички, което имате да свършите. Ако за момента нямате планер, това не е никакъв проблем, просто вземете един лист хартия, разграфена го и направете списъка си там.

 

2. Премислете какви лоши навици имате

Мързеливостта много често е отражение на лош навик, който притежавате. Бъдете честни със себе си - Какви лоши навици притежавате? Как се отразяват те на живота ви? Пречат ли на целите ви? Себеопознаването е първата стъпка към промяната. Опишете навиците, които искате да промените и помислете върху това, какво би се променило в живота ви ако промените тези навици.

 

3. Правете си почивки през деня

Претоварването води до изтощение. Когато изтощите тялото и психиката си, волята ви и самоконтрола отслабват и много често, точно тогава, мързела започва да надделява.

 

4. Минимизирате нещата, които ви разсейват

Разсейването не ви кара да сте мързеливи, но ви пречи да сте продуктивни. Обърнете внимание на думата, която използвам - минимизирате - а не елиминирате, защото във времето, което живеем, това е почти невъзможно. Най-лесното нещо, което можете да се опитате да направите е да отделяте кратки части (например 30 минути, 60 минути, 90 минути) в които да сте фокусирани върху точно определено нещо и да не позволявате на телефона ви или нещо друго да измести фокуса ви.

 

5. Създайте си сутришна рутина

Сутришната рутина е нещото, което ще ви помогне да след превърнете в дисциплиниран човек. Не е нужно тя да е нещо сложно, а нещо, което да е обвързано с целите ви.

 

Едно от най- трудните неща е да променяте себе си, но също така, това е и най-доброто нещо, което можете да направите за себе си.

 

БОНУС СЪВЕТ - започнете с едно нещо, което да промените в себе си или в рутината си. След това, всеки месец, добавяйте или променяйте по още едно. Така, след 12 месеца, ще сте съвсем друг човек - по-добрата версия на човека, който сте в момента.

 

ЛХ

Как да си съставим коледен бюджет

Коледните празници за много от нас са едни от най-хубавите дни в годината. Празници свързани с много уют, топлина, коледна украса и... много подаръци! Предлагаме Ви нашите съвети за това, как да си съставите коледен бюджет и да планирате всичко предварително.

прочети още

5 стъпки за изграждане на дисциплина

Да бъдем дисциплинирани означава да се фокусираме върху резултата, който искаме да постигнем. Може това да бъде достигане на определено тегло,  спестяване на определена сума,  придобиване на ново умение, изплащане на финансово задължение, развиване на успешен бизнес. Каквото и да е, ще изисква от вас много дисциплина. Ето за това, ние ви предлагаме 5 стъпки, които ще ви помогнат.

прочети още

Как да планираме най-успешната си година до сега?

Всяка година може да бъде по-добра от предходната. Предлагаме ви 7 стъпки, как да планирате най-успешната си до момента. Ето ги и тях:

прочети още

5 съвета как да си съставим бюджет

Един цитат, който говори много сам по себе си : "Управлявайте парите си, защото иначе липсата им, ще управлява вас." Управлението на личните ни финанси е едно от най-важните умения, което следва да имаме и развиваме, ако искаме да преследваме целите си, защото много от тях са свързани с наличието на средства.

прочети още

11 съвета как да започнем новият месец правилно

Началото на всеки нов месец е прекрасно време. Време, което ако използваме пълноценно, ще ни помогне да сме по-организирани и по-фокусирани върху важните за нас неща. Представяме ви 11 съвета как да започнем месеца си правилно. Ето ги и тях:

прочети още

5 причини планерът ни да не “работи” правилно

Планерите са невероятни средства за организация и продуктивен начин на живот. Те са един от ключовете към успеха ... ако ги използваме правилно ☺️

прочети още

Тайните на успеха

Експертът Ричард Сейнт Джон идентифицира седем ръководни принципа в живота на успешните хора:

прочети още

Как да си поставяме цели, така че да ги постигаме

В едно от аудио - обученията си, Ърл Найтингейл казва: “Разликата между успешните и неуспешните хора е в целите.”

прочети още

Какво е времева карта и как да я използваме

Времевата карта в общи линии е "принт скрийн" на нашата седмица, разграфена в различните активности.

прочети още

Как да планираме деня си успешно?

Планирането на времето ни е една от първите стъпки, които трябва да усвоим, за да променим нещо в живота си. Нашият живот е нашето време и ако прахосваме времето си, това означава, че прахосваме живота си.

прочети още