5 причини планерът ви да не “работи” правилно

5 причини планерът ви да не “работи” правилно
7 септември 2020

         Планерите са невероятни средства за организация и продуктивен начин на живот.
Те са един от ключовете към успеха ... ако ги използваме правилно ☺️


Събрахме някои от най-честите причини това да се случва, за да ги осъзнаете и да не ги допускате.

Ето ги и тях:

 

 

1. Не е достатъчно просто

Планерите са създадени, за да улесняват живота ви, не да го усложняват. Записвайте задачи, които реално можете да изпълните. Не е нужно да запълвате целия си график още преди да е започнал денят. Задължително трябва да оставяте празни интервали часове (блокове от време), защото винаги може да изникне нещо важно, което да трябва да свършите и ще ви е много по -лесно ако сте предвидили време точно за такива ситуации. 

 

 

 

2. Използвате повече от един планер

Това е една от най-честите грешки, която можете да допуснете - да ползвате повече от един планер. Джулия Моргенстърн (експерт в планирането и организацията на време) казва :

"Живеем един живот - нужен ни е само един планер".

Когато изплозваме повече от един планер и записваме нещата си на повече от едно място, това ни пречи да се фокусираме, натоварваме се да помним кое, къде сме записали и ни пречи да сме продуктивни.

Важно е да намерите вашия планер, който да съдържа различни страници за различните дейности и най-важното - дневният изглед и график да ви харесват и да могат да покрият всичките ви нужди от записки.

 

 

 

3. Не използвате списъци със задачи и списъци за пазаруване

 

Тези списъци не само, че са изключително полезни, но и са най-използваните. Ако планерът ви не ги съдържа, вие започвате да ползвате други аксесоари, като лепящи листчета или телефона си, за да ги записвате там. И без да осъзнавате, започвате да използвате повече от едно средство, чрез което да планувате задачите си, което ви връща на предходната точка. Затова, съветът ни е, да изберете планер, който да подхожда на ежедневната ви заетост и най-вече да съдържа списъците, от които реално имате нужда.

 

 

 

4. Очаквате планерът ви винаги да изглежда перфектно и да е безупречно попълнен

Много често се вдъхновяваме от снимки на красиво попълнени планери, но ... действителността не е такава. Нормално е да задрасквате, да бъркате, дори и да имате "празни" дни :)

Много по-важно е с какво запълваме планера си, а не как.

Да, искаме да изглежда добре на снимки, но е много по- важно, след една година, прелиствайки назад през листовете, да погледнете с удовлетворение и да си кажете "Аз направих всичко това".

 

 

 

5. Не го носите винаги с вас

Планерът, трябва да служи по предназначението. Ако сте стоматолог и използвате планера си, за да записвате само часовете на клиентите си - да, не е нужно да е винаги с вас, но... във всички други случаи това е огромно предимство.

 

Планерът трябва да е достатъчно удобен, за да го носите със себе си.

 

Планерът трябва да е достатъчно голям, за да можете да записвате всичко е него.

 

Планерът трябва да има достатъчно богато съдържание, за да може да покрие всичките ви нужди.

 

Планерът трябва да е представителен и подходящ за използване в работна обстановка.

 

 

Използването на планер не е само, за да сте организирани в дневният си график. Той е средството, с което ще изграждате седмица след седмица план за постигане на годишните си цели. Планеръте мястото, в което вашите мечти ще се превръщат в реалност. Чрез планера си ще си създавате стратегии и това ще ви помага да подобрявате резултатите си всеки месец . Той е нещото, чрез което ще правите своята равносметка за всяка изминала година и ще можете да кажете "Ето така прекарах годината си. Постигнах това и това. Направих планове за това и това."

 

 

Планерът е вашето малко място, в което можете да пожелаете живота, който искате да имате, да направите план, как да го постигнете и да виждате постиженията си от целенасочените ви ежедневни усилия, довели до промяната ви.

 

Инвестирайте в себе си и вярвайте, че можете да получите от живота това, за което мечтаете.

 

 

Защо да не го получите точно вие?

 

Защо да не го получите сега?

 

 

И не забравяйте, нужни са ви само:


ВДЪХНОВЕНИЕ да започнете,

ПЛАН, който да следвате и

ПЛАНЕР, в който да проследявате напредъка си!Надяваме се да сме ви доставили вдъхновение да преследвате целите си и идеи, как да го правите.


Благодарим ви, че сте част от нашата общност!

L PLANNERS Планирай Успеха Си

 

Как да си съставим коледен бюджет

Коледните празници за много от нас са едни от най-хубавите дни в годината. Празници свързани с много уют, топлина, коледна украса и... много подаръци! Предлагаме Ви нашите съвети за това, как да си съставите коледен бюджет и да планирате всичко предварително.

прочети още

5 стъпки за изграждане на дисциплина

Да бъдем дисциплинирани означава да се фокусираме върху резултата, който искаме да постигнем. Може това да бъде достигане на определено тегло,  спестяване на определена сума,  придобиване на ново умение, изплащане на финансово задължение, развиване на успешен бизнес. Каквото и да е, ще изисква от вас много дисциплина. Ето за това, ние ви предлагаме 5 стъпки, които ще ви помогнат.

прочети още

5 съвета как да си съставим бюджет

Един цитат, който говори много сам по себе си : "Управлявайте парите си, защото иначе липсата им, ще управлява вас." Управлението на личните ни финанси е едно от най-важните умения, което следва да имаме и развиваме, ако искаме да преследваме целите си, защото много от тях са свързани с наличието на средства.

прочети още