11 съвета как да започнем новият месец правилно

11 съвета как да започнем новият месец правилно
22 септември 2020

Началото на всеки нов месец е прекрасно време. Време, което ако използваме пълноценно, ще ни помогне да сме по-организирани и по-фокусирани върху важните за нас неща. Представяме ви 11 съвета как да започнем месеца си правилно. Ето ги и тях:


1. Използвайте планер, който да има месечен изглед.

Попълнете месечният изглед, като отбележите всичките си ангажименти и важни дати (изпити, рождени дни, проекти и други), които са ви известни към момента.

В отделна графа запишете целите си за месеца - какво искате да постигнете този месец или до колко искате да напреднете в определена цел или област.

 

 

2.  Съставете си бюджет за месеца - тази стъпка е много важна за вас. Бюджета е инструмента, които ще ви помогне да постигнете финансовите си цели.

Съвети и насоки как точно да съставите месечният си бюджет можете да откриете в отделна тема, публикувана в секция Новини.

 

 

3.  Поставете си цел или фокус на месеца - нека това да бъде нещо, върху което, имате най-голяма нужда да работите. Определяйки цел или фокус на месеца, вие ще ориентирате всичките си дни за постигането на тази цел.

Виждайки я написана, докато си преглеждате графика, вие ще си напомняте ежедневно, кое е нещото, което е наистина важно за вас да постигнете през този период.

 

 

4.  Поставете си 30 дневно предизвикателство - опитайте нещо ново, което да правите 30 дни без прекъсване.

Така не само ще го превърнете в нов навик, но и след 12 месеца ще имате 12 нови и успешни навика, които сте придобили.

Това предизвикателство може да представлява да се събуждате по-рано, да спортувате всеки ден по 20 минути, да си приготвяте храна от вкъщи и всичко друго, което би могло да се отрази положително на живота и личното ви развитие.

 

 

5.  Подредете стредата около вас - започнете от мястото, в което прекарвате най-много време.

Дори и всеки ден да отделяте само по 20 минути, за да подреждате, то в края на месеца, дома ви ще изглежда по съвсем друг начин и със сигурност ще се чувствате по-приятно в него.

 

 

6.  Съставете си списък на всички неща, които са ви останали да свършите от предходният месец.

Отбележете ги в 2 графи - спешни и не толкова спешни. За спешните - планувайте време в графика си кога ще ги свършите.

За не толкова спешните - оставете ги в отделен списък и ги вмъкнете тогава, когато ви излезне такава възможност.

 

 

7.  Изчистете електронните си устройства от ненужната информация и архивирайте важната.

Веднъж седмично или месечно отделяйте време за да сканирате и архивирате цялата важна за вас информация. Тази стъпка ще ви донесе спокойствие и усещане, че сте се погрижили за важните си документи.

 

 

8.  Прегледайте запасите си от храна - вижте каква храна имате налична и ще можете да я ползвате през месеца и направете списък за пазаруване за нещата, които ви липсват.

 

 

9.  Подгответе гардероба си - изперете и изгладете всички дрехи, които може да носите през месеца. Подредете гардероба си и извадете от него всички дрехи, които не сте носили през последната година.

 

 

10.  Поглезете се и обърнете внимание на себе си - каквото и да ви отпуска и релаксира, направете го. Започнете новия месец бодри и заредени с енергия.

 

 

11.  Прегледайте целите си, напредъка си и направете равносметка.

Това ще ви дава ясна представа какво от времето през изминалият месец се използвали, за да постигнете целите си. Дори и резултатите да не са толкова хубави, колкото ви се иска, тази равносметка ще ви покаже какво е нужно да промените в ежедневието си.

 

 

Това са съветите, които вярваме, че биха ви помогнали да започнете месеца си правилно.

 

Пожелаваме ви много усмивки и дисциплина да правите това, което трябва, а не това, което ви се иска в момента :)

 

С уважение: ЕЛ планерс

 

 

 

 

Как да си съставим коледен бюджет

Коледните празници за много от нас са едни от най-хубавите дни в годината. Празници свързани с много уют, топлина, коледна украса и... много подаръци! Предлагаме Ви нашите съвети за това, как да си съставите коледен бюджет и да планирате всичко предварително.

прочети още

5 стъпки за изграждане на дисциплина

Да бъдем дисциплинирани означава да се фокусираме върху резултата, който искаме да постигнем. Може това да бъде достигане на определено тегло,  спестяване на определена сума,  придобиване на ново умение, изплащане на финансово задължение, развиване на успешен бизнес. Каквото и да е, ще изисква от вас много дисциплина. Ето за това, ние ви предлагаме 5 стъпки, които ще ви помогнат.

прочети още

5 съвета как да си съставим бюджет

Един цитат, който говори много сам по себе си : "Управлявайте парите си, защото иначе липсата им, ще управлява вас." Управлението на личните ни финанси е едно от най-важните умения, което следва да имаме и развиваме, ако искаме да преследваме целите си, защото много от тях са свързани с наличието на средства.

прочети още

5 причини планерът ни да не “работи” правилно

Планерите са невероятни средства за организация и продуктивен начин на живот. Те са един от ключовете към успеха ... ако ги използваме правилно ☺️

прочети още